Huis > Nieuws > Inhoud
Kolom & Boom voor TIG, Plasma, MIG-lassen
May 11, 2016

Om te voldoen aan de strenge eisen van lucht-en ruimtevaart en nucleaire verwante toepassingen moeten kolom en boom manipulatoren uitzonderlijke stijfheid en lage afbuiging onder belasting opgeven. Andere belangrijke vereisten omvatten gladheid en consistentie van de beweging van de as. In de vergadering deze eisen een bereik van kolom- en boom manipulators zijn ontworpen met hoge kwaliteit onderdelen sub en opgelucht verzinsels die zijn opgenomen in een ontwerp, waarin toonaangevende stabiliteit benadrukken. Deze ontwerpfilosofie wordt doorgevoerd in grotere zware modellen.


Lichte en standaardgamma hebben over het algemeen meer toepasselijkheid op lucht-en ruimtevaart en lichte precisie waterbouwkundige toepassingen, waar minimale boom doorbuiging en gebrek aan trillingen op volledige boom extensie zijn belangrijke factoren. Er bestaan mogelijkheden voor precisie boom station (voor lineaire lassen toepassingen) of zelfs precisie kolom (verticaal) met behulp van recirculatie bal schroef type mechanismen. Wat betreft alle kolom en boom manipulatoren kunnen zowel de boom en de kolom via precisie lagers en gids manieren. Ontwerpfuncties omvatten dikke sectie verzinsels die stress opgelucht om de hoogste normen van rechtheid en dimensionale tolerantie zijn geweest. Toepasselijke weld processen omvatten TIG, plasma en MIG/MAG, waar hoge niveau weld hoofd lading niet een primaire factor is.


Zware plicht en Extra Heavy Duty kolom en boom manipulatoren delen dezelfde kenmerken van het ontwerp voor de lichte en standaard plicht manipulatoren zodat ze ook kunnen worden gebruikt voor precisie toepassingen waarbij processen zoals Dual Arc-Plasma / TIG. Echter, deze eenheden vindt toepassing voornamelijk waarbij MIG/MAG en verzonken boog (SAW) processen bieden een scala van optionele extra's, met inbegrip van aangedreven karren en koning pin van de rotatie van de kolom. Bijzondere oversized reizen karren zijn beschikbaar voor alle controle voeren en lassen van procesapparatuur.


Als de fabriek ruimte is een belangrijke overweging is dan bieden wij modellen welke functie telescooparmen van de boom, dus het minimaliseren van schijfruimte aan de achterzijde. Verkeer van de telescooparmen secties is synchroon om ervoor te zorgen dat de hoogste mogelijke vloeiendheid van beweging wordt gehandhaafd.


Alle kolom en boom manipulators zijn ontworpen om te werken met een scala aan controles. Afhankelijk van grootte en plicht, kan de controle van de beweging van de boom worden via een frequentie omvormer type station met encoder feedback.