Huis > Nieuws > Inhoud
Verslag: Robotic lassen fors groeien in 2020
Mar 12, 2016

Een onlangs vrijgegeven rapport verwacht inkomsten voor de robotic lassen markt te verhogen met bijna 40 procent als opkomende landen bewustzijn van de potentiële voordelen ervan krijgen.

Volgens de analyse door Frost & Sullivan, de robotic lassen markt behaalde omzet van 2,44 miljard dollar in 2014. Dat totaal wordt verwacht te klimmen tot 3,38 miljard dollar in 2020, grotendeels als gevolg van de wereldwijde bewustwording van zowel technologische vooruitgang bij lassen en hun voordelen op lange termijn.

Frost & Sullivan verwacht de Asia Pacific regio om te zien de grootste toename robotic lassen, maar analisten verwachten ook toenemende activiteit in Rusland, Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.

"Uitvoeren van opleiding en demonstraties via beurzen en workshops zullen de bal aan het rollen voor grootschalige invoering van robotic lassen over de hele wereld," zei Frost & Sullivan analist goeroe Mahesh.

Aldus het rapport met behulp van robots voor arc en weerstandlassen biedt grotere consistentie en herhaalbaarheid aan fabrikanten, evenals een significante verbetering in de energie-efficiëntie die heeft geholpen bij het verhogen van de vraag in Noord-Amerika en Europa.

Analisten verwachten vraag toenemen in de automotive en transport industrie — die vormen momenteel het grootste deel van de markt — terwijl de elektronica, zware machines en bouw sectoren moeten ook groei doormaken.

Bovendien is het verslag anticipeert op ontwikkelingen in vierkleurendruk en koolstofvezel materialen de algemene werkingssfeer voor productie automatisering uit te breiden.