Huis > Nieuws > Inhoud
Wat is wrijving roeren lassen?
Jun 23, 2017

Wrijvingsroerlassen is de hoge snelheid rotatie en wrijving van de mengkop met de lasser, resulterend in warmtevorming van de thermoplastische laag, roerkop en relatieve beweging van het werkstuk, voor de roerkop van de continue vorming van thermoplastische metaaloverdracht naar de achterkant van de roerkop, vullen de achterste holte, waardoor een verbindingsmethode wordt gevormd.


De roerkop bestaat uit een speciale vingerstaaf, een kleminrichting en een cilindrisch lichaam. Aan het begin van het lassen wordt de roerkop met hoge snelheid geroteerd, en het speciale type verwijst naar de lasnaad van de gelaste plaat, en de metaalwrijving in contact met de speciale vingerstaaf wordt verwarmd, waardoor een dunne thermoplastische laag wordt gevormd. Wanneer de speciale referentiestaaf in het werkstukoppervlak wordt geboord, wordt een deel van het metaal geëxtrudeerd naar het oppervlak en wordt de schachtschouder gewreven met het oppervlak van de lasser om warmte te genereren. En vanwege het afdichtende effect van de achterplaat, wordt het thermoplastische metaal continu gevormd om de lasnaad te vormen. In het hele proces worden de holtes geproduceerd. Het laszone-metaal ondergaat het extrusieproces, wrijvingswarmte, plastische vervorming, overdracht, diffusie en herkristallisatie.


Kenmerken van wrijvingsroerlassen

Roer-wrijving lassen Naast de gewone lasmethode kan het moeilijk zijn om het materiaal te lassen, zijn er de volgende voordelen

1. De lastemperatuur is laag, zelfs in het geval van een lange las.

2. solid-phase-verbinding, produceert niet vergelijkbaar met de straat van de casting organisatie fout te lassen. De verschillende mechanische eigenschappen, zoals vermoeidheid, buigen, strekken en andere indicatoren zijn goed.

3. voor en na het lassen zijn de werktijden minder en zijn de productiekosten aanzienlijk lager. Het roeren en wrijving in het lasproces kan de oxidelaag aan het oppervlak en hechtingsverontreinigingen effectief verwijderen en de reinigingsstappen verminderen.

4. Het lasproces hoeft geen beschermend gas en soldeersel te bevatten.

5. om het volledige positie lassen, goede aanpassingsvermogen, hoge efficiency te kunnen uitvoeren,

Eenvoudige bediening, eenvoudig te automatiseren.

6. Geen rook, straling, plons, lawaai en andere schadelijke materialen zoals vlamboog, is een milieuvriendelijke verbindingsmethode.